Om JKMF

Järfälla Kammarmusikförening (JKMF) bildades den 24 januari 2009.

JKMF är en ideell och fristående förening med ändamål att främja intresset för kammarmusik i Järfälla kommun. Sedan starten har 80 konserter hållits. Inriktningen har varit att arrangera konserter med yrkesmusiker på högsta nationella nivå för att komplettera kommunens övriga musikaliska utbud. Genom det goda samarbetet med Aspnäskyrkan har vi tillgång till ett rum där arkitekten Harry Edström skapat förstklassiga förutsättningar för akustisk musik.

Piano

Genom styrelsens goda kontakter har vi kunnat förhandla direkt med toppartister till överkomliga priser. Publikintresset har ständigt ökat. I kommunen finns flera musiker på professionell  nivå och vi har berett plats också för dem. Initiativ till att starta en orkester baserad på Järfällabaserade musiker, Järfälla Kammarorkester har tagits och bejublade konserter med denna under ledning av f d filharmonikern Wille Sundling har arrangerats av JKMF. Även lärare och f d elever från Järfälla Kulturskola har varit aktiva i våra arrangemang.

Det har varit stor variation på vårt utbud. Slagverksensemble, barockmusik, Close up classics med Robert Wells, Schubertiad, Chopin med Staffan Scheja, Pianotrio, Jazz med Bengt Hallberg, ”de fyra årstiderna” Edsbergs Kammarorkester mm.